Sommartravets Final på Rättvik!

Äntligen har det blivit dags för Sommartravets Final med V75 på Rättvik! Som tradition så kommer Rickard Blom att vara på plats i Rättvik för att njuta utav denna folkfest. Ser ni honom så kom gärna fram och säg Hej. Kanske kan ni byta ett hett vinnarspel. 

-Det jag kan säga så ser det ut som vi har några starka favoriter i det första halvan utav omgången. Jag tycker mig hitta motbud till alla favoriter och känner mig inte helt säker ännu vad jag kommer att spika. Vill man vara med på mina andelsspel så är man varmt välkommen. Spikarna brukar vara bland det sista som jag bestämmer mig för så mycket kan ändras innan det är dags att lämna in. Med det sagt så vill jag inte ropa ut några så kallade “klara spikar” redan nu innan all matnyttig information finns att ta del utav. Men här nedan så kan ni läsa om mina förhands ideér till omgången. Det kryllar av heta skrällar och jag tror att vi ska kunna få in några utav dem på lördag. Nu kör vi! 

V75-1
Här tycker jag att det ser ut som ett klassik en eller många hästars lopp. Favoriten 3 L.L.Royal är bra och det finns en chans att han blir släppt till ledningen och bara vinner. Men stallet varnar för tveksam form och då känns det inte så självklart att spika favoriten. Det finns några bra motståndare i loppet. En utav dom är 7 Jamaica Boko som är startsnabb och jag hoppas på att hon får rygg på ledaren här. Senast var Jamaica tvåa i silverdivisionen före hästar som Dark Roaster, Gooner och Dwayne Zet. Sen vet jag att 1 Reven Dejavu är snabb ut och gärna kör i spets om man tar sig dit. Kan bli körning i loppet och det skulle kunna gynna en sådan häst som 9 Zeolit om den har börjat funnit formen igen.

V75-2
Det här loppet tycker jag ser riktigt intressant ut när jag kollar på strecken. Jag har hittat flera intressanta skrällar. Nu gäller det bara att ta ställning till hur pass bra favoriten 5 Invader Am är. Invader Am är både snabb ut och i sitt livs bästa form. Senast hästen var ute så vann den från bakspår över korta häcken emot hyfsat motstånd. Blir det spets för Invader så tror jag att den vinner och är en potentiell spik i omgången. Men jag är inte helt säker på att man kommer till spets med favoriten. För både Voice of Reason och M.T.On Target är startsnabba och vill springa i ledningen. Blir det körning om spets så kan det öppna upp för mina superskrällar. 8 Cheval Mon Ami är just nu endast 1% spelad. Visst den har spår 8 så det drar så klart ner seger förhoppningarna. Men den här hästen är bra och kommer den bara till från sitt dåliga spår så blir den att räkna med. 3 Alberto Ray med Kajsa Frick har sett fin ut på slutet. Det är en stor häst som behöver få smyga med en bit för att spara speeden till upploppet. 12 Father Simon vann ganska så enkelt på V86 senast. Hästens utveckling går åt rätt håll och formen pekar uppåt. Sen är spår 12 ingen höjdare i ett kortlopp så klart. Men skulle det bli körning så är dom inte helt borta. Tar man med dessa tre skrällar plus dom tre favoriterna så sitter man hyfsat safe. 

V75-3
Ego Boys Minne Gulddivisionen. Här har vi en ganska så öppen gulddivision. Jag tycker att det är fyra stycken hästar som sticker ut och då har jag inte med andrahands favoriten 2 Global Badman. Att Global badman är en bra häst det tvekar jag inte på. Men nu är det första starten i gulddivisionen som femåring mot äldre och erfarnare hästar. Det kan vara korkat att peta bort hästen men det är sällan en femåring som går upp i guld vinner sitt första lopp i klassen. Som skräll hade hästen varit mer intressant för mig. Men nu som andrahandare och 25% på spelet så är jag nog beredd att göra en chansning här. 1 Milliondollarrhyme som alltid är ute mot tufft motstånd känns given att ta med. Kanske är det lite enklare motstånd nu och bra läge för spets och slut. 3 Seismic Wave såg ut att trava på fint senast. Satt dock alldeles för långt bak för att kunna vinna då. Nu med framspår så är den värd en varning. 8 Snowstorm Hanover har fått torskspåret och härifrån segrar inte många hästar i guld. Men Daniel tror att formen är på väg uppåt igen och vi såg hur bra hästen var tidigare under året. 10 Inti Boko har många fina prestationer från bakspår och formen verkar vara god. Inti Boko är bra nog för att platsa på min kupong. 

V75-4
Kallblodslopp och det ser upplagt ut för favoriten 1 Ramstad Balder. Ramstad Balder startar nämligen 20 m före sin största utmanare 9 Todin. Lyckas bara Ramstad Balder med att ta sig till ledningen så blir det nog svårt för övriga ekipage att hinna ikapp. Men Todin är en startsnabb liten häst medan Ramstad inte alls är någon raket från start. Jag tänker inte spricka på Todin nu när den bara är spelad till 20%. Det kan vara ett litet minus att Todin inte har någon jänkarvagn nu när det är voltstart. Men jag bedömer ändå att vinstchansen är god nog till att vara med på kupongen vid gardering. Det får bli ett lås här för min del. Letar man hästar utanför mitt lås så är 14 Ard given att ta med. 12 Alm Nagano kan vara en jätteskräll. Senaste loppet som Alm Nagano vann så var Ramstad Balder tvåa. Ska dock tillägga att dom startade på samma tilläggs volt då. Även 8 Grude Tilla kan springa snabbt. Får den löpa med i rygg på den ”eventuella ledaren” Ramstad Balder så kan den kan spurta förbi på upploppet.  

V75-5
Spännande lopp över 2140 m. Autostart. Favoriten 4 Borups Tornado var otroligt fin i senaste starten. Ett långlopp där han svepte fältet till en fin seger. Det är dock första starten i silverdivisionen nu som gäller. Det är inte fullt så hårt att ta steget upp i silver som det är att ta steget upp i guld. Så Borups får definitivt plats på kupongen. Men det finns några riktigt bra motbud. Min första häst i loppet är 10 Champ Lane som har visat flera gånger att han duger gott och väl i silverdivisionen. Linda Sedström som kör är en duktig kusk och det ska bli spännande att se vad hon kan hitta på från bakspåret. Jag hoppas att Linda får segerdefilera med Champ Lane. 5 Xanthis Coktail och 11 Quarcia är vana att stångas mot tufft motstånd och är båda givna att ta med. Sen har vi 2 Park View som är snabb ut och såg ut att vinna väldigt enkelt från ledningen  senast. Jag är dock inte säker på att Park View kan hålla ut Xanthis Coktail från start då den är ruggigt snabb första biten. Fem streck räcker långt här.

Det var allt som jag bjuder på för denna gång i min lilla travkrönika. Jag lämnar dom två sista loppen åt er själva att klura på. Har ni chansen att åka till Rättvik och kolla på travet så kan jag varmt rekommendera er till att göra det. Ha en fin fortsatt sommar och lycka till med spelen! Hälsningar Rickard Blom

⭐️BLOM - NOT SAFE FOR WORK⭐️
⭐️BLOM - SAFE FOR WORK⭐️
⭐️Här hittar du alla våra V75-lag⭐️
  • Dela sidan

Våra andelsspel

Välkomna till lagen!

Med Köpandel kan du vara med och spela tillsammans med landets främsta tipsters på ATG:s spelformer V75, V86 och GS75. Vi har andelar från 10 kronor.

Till ATG Tillsammans

Sugen på andelsspel till Svenska Spel?

På Överodds.se hittar du andelar till flera olika spelformer och du kan även lägga upp ett eget system till försäljning!

Till Spela Tillsammans

I resultatprofilen sticker en detalj ut!

I onsdags satte STATISTIK-JENS åtta rätt på V86 – både på originalsystemet, på det…

”Han kan vinna även den tunga vägen!”

Det blev en bra onsdag även om vi gärna sett ytterligare någon skräll utöver…

Formkurvan pekar åt rätt håll!

Gävletravet bjuder på dagens V64-tävlingar och ett lågtryck har dragit in över landet som…

Nu bryts segertorkan!

Jackpot på V86 är bland det bästa som finns. En svår spelform där det…

Görans V64-tips!

Tisdag, det bjuds på V64 på Jägersro i Malmö och vi har tagit pulsen…

Har du frågor eller synpunkter, kontakta info@trmedia.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Trav och Galopp. Åldersgräns 18 år.

Vill du ha koll på ditt spelande?
Stödlinjenwww.stodlinjen.se020-819 100
Spelpauswww.spelpaus.se
Spelfrihetenwww.spelfriheten.se

Köpandel är en del av TR Media

Vi sparar data i cookies för din läsarupplevelses skull. Genom att fortsätta använda våra tjänster godkänner du det.

Nej, ge mig mer info