Barfota runt om för första gången!

Martin Olsson delar med sig av sina tankar inför lördagens V75-omgång.

V75-1
Intressant inledning på omgången med lång distans, volt i bronsdivisionen. Ett öppet lopp där det kan vara ruskigt bra att koppla grepp om omgången och spika. Jag tycker det finns ett riktigt roligt spikförslag i 1 Bold Request som nu har avklarat årsdebuten, trivs över distansen, har en tränare i tokform lägg till ytterligare att man har Sveriges bästa voltkusk och är snabb ut och troligtvis sitter i ledningen. Jag tror mycket av strecken kommer hamna på 12 Doctor Gio och de kan vara så att Adrian har hittat formen nu och bara brakvinner med en offensiv styrning, men det är en strulig häst och de är voltstart och de ska klaffa lite längs vägen därför tycker jag 1 Bold Request är en sundare spik. Som sagt så är det ett öppet lopp så vill man inte gå kort behöver man använda sig av breda penseln…

Gardera med 3 Luca Vialli Boko som är stark som en björn och gillar den långa distansen, har fått ett lopp i kroppen efter årsdebuten, är vettig ut och kommer få en fin resa i den främre träffen. Även 4 Jolicoeur har fått ett lopp i kroppen där man körde ett snällt lopp och hade massor sparat med tussarna kvar. Nu blir de en hel del intressanta ändringar och man plockar även av bakskorna. Lite lurigt läge och man kan hamna lite illa till första biten.

5 Pretty Devil är en norsk gäst som är tämligen överlägsen i Norge, men har inte alls haft det lika lätt i Sverige, tycker de är fel favorit från ett jobbigt utgångsläge. Inte helt att lita på men tränarna låter uppåt och man har fått en riktigt bra kusk.

8 Beachcomber har fått ett smaskigt läge då man högst troligt får rygg ledaren här om min analys håller om att 1 Bold Request spetsar, då kommer man få en fin ryggresa och om Adrian dessutom sätter färg på loppet ja då kan de bli helt perfekt för Jocke Lövgrens häst som kan utnyttja open stretch när upploppet kommer.

Rank 1 12 8 5 4 3 7 2 6 10 11

V75-2
1 Mr Weasley ställs inför karriärens tuffaste lopp hittills nu på lördag. Man har bara torskat ett lopp i livet och man är dessutom snabb ut, men de kommer krävas mer på lördag än vad man behövt tidigare. Man lättar hästen i balansen och faller de väl ut kommer man nog göra en riktigt bra prestation, men de finns roliga motbud och de här är bara en av många streck.

De är inte omöjligt att 3 I Am Don Max kommer till ledningen eller körs dit. Sedan denna häst kom till Malmqvist har den verkligen utvecklats och stått för några fina prestationer. Vill även varna för 4 Earnest som kommer med absolut toppform med 2 raka segrar, nu plockar man även alla skorna. 7 Stens Rebell såg riktigt fin ut i årsdebuten och är härdad häst som tävlade bra förra säsongen, kan gå framåt massor efter vintervilan. Det blir även optimal balans denna gång med barfota bak.

8 Zebulon hade varit väldigt högt upp i min rank från ett bättre läge, men med minsta klaff är han så bra att han kanske bara vinner. Svarade för en riktigt bra årsdebut och med tanke på att Maria Törnqvist i princip vinner med allt hon startar så måste den streckas tidigt.

Barfota blev lite för mycket för 9 Armand Dee senast och man återgår till skor runt om, en häst som absolut kan duga i det här fältet om aktionen stämmer bättre denna start. Får 11 Wanderlust Pellini minsta klaff längst vägen kan även denne bli livsfarlig, såg riktigt fin ut i årsdebuten utan att vara i någon toppform, kommer vara betydligt bättre på lördag.

Rank 3 8 1 11 7 4 9

V75-3
Diamantsto lopp med ett spännande startfält, jag rankar dock favoriten som första häst trots årsdebut 1 Countess Face som kommer få en fin resa oavsett här, håller man upp innerspåret så kör man nog där, blir man snuvad på spets så har man ändå open stretch att tillgå. De skulle kunna vara en spik men de finns lite roliga motbud och det saknas inte motstånd. Kan det bara stämma för 2 Ultra Violet så skulle hon vara ruskigt intressant och att man fortsätter anmäla trots dubbla galopper borde hon vara fräsch och fin.

3 Mellby Ivy är riktigt startsnabb och har bra form, kan den snuva favoriten på spets kommer man få en fin resa och då kan de lösa sig riktigt bra. 4 Sommerbrise har varit en snackhäst ett tag utan att få till det riktigt på V75, har varit bra 2 senaste monté starterna och kan bli en fin effekt att hoppa tillbaka till sulkyn.

6 Mose Eagle gör det bra hela tiden utan att få vinna, senast tassade man med 4e invändigt i stentufft motstånd och gick en bra tid med en del sparat. Löser det sig från spåret och de blir lite körning här kan man absolut utmana. 8 Jurista är en riktigt kapabel dam men galopperade sist, har fått nitlotten i spårlottningen och därför rankar jag ner henne lite inför just den här starten.

Med rådande spelprocent tycker jag den norska gästen 9 N.Y Moet är lite överspelad, senaste starten i Sverige spetsade man enkelt och fick bestämma helt och hållet, ändå blev man slagen av dödens hästen och 3 andra på upploppet. Nu har man bakspår och ska göra jobbet själv, nja… jag testar att avstå i mån av andra spelvärda streck.

Rank 1 2 6 4 3 9

V75-4
Klass I lopp med en hel del intressanta ändringar…

1 Wishful Order ska väl vara favorit här, och är en trolig spetshäst då man är pilsnabb första biten och med Djuse i ledningen ja då är det en bra segerchans men är ett ganska osynat kort i de här sammanhangen och de finns riktigt intressanta motbud.

2 Shejk besitter otroligt bra kapacitet men har lite problem för sig och blir lite het i loppen och kväver sig. Håller man sig lugn och kan springa på i ett jämt hårt tempo här blir man att räkna med, man väljer även att plocka skor fram. 3 Cubalibre Jet blir bara bättre och bättre och har nog nästan toppform för dagen, är snabb ut och kommer nog att prova om ledningen även om jag tror den dörren är stängd ska man ändå räknas från en resa i främre träffen. 4 The Way I Talk Ås är också en startkanon och räkna med att de kommer gå undan första biten, här nöjer man sig nog med att hitta en fin rygg och att spurta till slut. De blir barfota runt om för första gången vilket säkert kan ha en grym effekt.

5 Vancouver High kommer inte kunna blanda sig in i spetsstriden, tvärtom är man ganska långsam från start, men i och med alla startkanoner innanför tror jag man hittar ned i en vettig position ändå. Senast var han grym i Klass II finalen och tuggade på i tredjespår och var inte långt ifrån en seger, går upp i klass men ska ändå räknas.

7 Soundtrack är en häst jag följt länge och den har skyhög kapacitet för klassen, har lite jobbigt humör och är inte alltid med i matchen. I senaste starten körde man sig till ledning och sen bara körde undan och vann med många längder mot hyggligt motstånd. Rankas 1a i ett öppet lopp.

De kan lösa sig bra för 9 That’s So Spicy som i senaste starten aldrig fick se dagens ljus, nu om man klarar ladda från rygg på nr 1 kan man faktiskt få ryggledaren här och då kan det bli en perfekt bjudresa i rygg på favoriten och sedan spurta starkt via stretchen.

11 Tug Of War vann efter perfekt resa i ryggledaren sist och spurtade riktigt starkt, men vet inte om jag köper att den ska vara så hårt spelad som den är, helt andra förutsättningar nu och man ska göra jobbet från kön. Kan absolut segerstrida ändå men procenten gör att man lockas att avstå.

Rank: 7 1 5 2 3 4 11 9

V75-5
Var inte speciellt många dagar sedan 1 Randemar R.D skrällde på V75 på just Åby från en sargresa 3:e invändigt, då från spår 11. Med tanke på att man nu lottats till spår 1 borde Sofie Ericsson hitta som sämst rygg ledaren här och med lite tempo på loppet är de ju klart intressant. 2 Winner Brodde satt fast i kön i finalen och man körde nog inget när man kände att loppet var lite kört… Nu har man lottats till perfekt spår och laddas garanterat för ledningen, väl där är det hästen att slå. 3 Boli You S.M blev fjolårets klassklättrare på V75 och i årsdebuten nu tappade man en sko vilket ledde till en galopp. Nu skippar man skorna och kör barfota runt om, hästen ska vara riktigt bra i ordning och man kommer ladda det som går för ledningen. Även 4 Global Dancer är snabb ut och det kan bli ordentlig körning från start på flera håll. Årsdebut senast och intrycket var bra, lär gå framåt en hel del med det loppet. Hon har dessutom fördel som sto och står sjukt bra inne i loppet.

7 Rossi Garline är en spännande häst, gick bra i debuten och är riktigt stark och rejäl. Lite minus på distans och läge, kan bli så att man hamnar lite lilla på det från start, men är absolut ett skrällbud som kan segerstrida. Även 8 Crown Wise As är spännande om man haft ett annat läge… kan bli riktigt klurigt, men hästen är i toppform och har sett lysande ut.

9 Combat Fighter hade varit en spik för mig från spår 1-6, nu är det bakspår och kort distans och inget jag spikar. Men känslan är att de kan gå fort första biten och då kan Adielsson spara på speeden till slut i stället.

Rank 9 2 3 4 7 1 8 6 11

V75-6
Deltävling till Paralympiatravet och segraren får en plats till finalen, så att köra om andra positioner slipper vi här. 8 Önas Prince ser ut att matchas inför Elitloppet och har ett lopp i kroppen där han såg strålande ut. Med de loppet i kroppen och motståndet han möter så blir det bästa spiken i omgången. De är bara 8 hästar till start och då lär löpningsförloppet lösa sig bra, tack vare spår 8 kan vi kanske få en spelprocent som är acceptabel. Jag ser inget scenario att han kan förlora och släpper man fram honom till spets så är det definitivt schackmatt (19 av 24 segrar från spets) detta blir min jackpotspik!

Rank 8
V75-7

Vilken avslutning vi får på V75, Lärlingslopp, spårtrappa och Diamantsto försök… Här brukar en del spelare ”få slut” på strecken och gå kort eller till och med spika. I skrivande stund har vi en favorit i 14 Bold Face som är streckad till 30% och att hon bara ska gå runt samtliga har jag svårt att tro, och de finns sjukt bra spelvärde bakom i sista avdelningen när 7 rätts pengarna ska fördelas. Generellt i spårtrappa tycker jag hästarna 6,7,10,11 brukar ha helt okej utgångslägen med tanke på deras kapacitet. Stryks även någon och de flyttas ned ytterligare kan de vara mycket intressant.

Och just hästarna 6 Bonnie Wibb och 7 Dancing Days rankar jag tidigt här, 6 Bonnie Wibb spurtade urstarkt i tredjespår på V75 på Romme och blev endast slagen på linjen. Även 7 Dancing Days har varit mycket bra på V75 och senaste starten är bara att glömma då allt blev fel.

1 Victoria L.L kommer få en fin resa på innerspår och jag tror man kommer släppa ifrån sig ledningen för ett rygglopp, men vi är på Åby och luckan kommer komma. Intressanta ändringar på 4 Honey Dun Girl som ska gå barfota runt om och troligtvis sitter i spets initialt och hoppas man kör där. 9 I Love Faux Depart kan få en riktig smörresa här ifrån och sitta 3 invändigt om man väljer rygg på startsnabbe Victoria L.L, hon har varit oerhört tapper på V75 och har verkligen förtjänat att sätta nosen först.

13 Ziva och 15 Garden Leave är väldigt kapabla men har riktigt jobbiga utgångslägen likt favoriten, men med tanke på att 13 Ziva har de bästa utgångsläget med rygg på 9 tycker jag den ska med först av de tre hästarna i bakre ledet. Som sagt ett ruskigt öppet lopp och här kommer jag strecka så mycket det bara går.

Rank 6 7 9 1 4 13 14 15

⭐OLSSONS EXKLUSIVA 210 kr⭐
⭐OLSSONS VÄRMLANDSVARG 106 kr⭐
⭐OLSSONS SISTA 10 I SPARGRISEN 10 kr⭐
⭐Här hittar du samtliga V75-lag⭐
  • Dela sidan

Våra andelsspel

Välkomna till lagen!

Med Köpandel kan du vara med och spela tillsammans med landets främsta tipsters på ATG:s spelformer V75, V86 och GS75. Vi har andelar från 10 kronor.

Till ATG Tillsammans

Sugen på andelsspel till Svenska Spel?

På Överodds.se hittar du andelar till flera olika spelformer och du kan även lägga upp ett eget system till försäljning!

Till Spela Tillsammans

Barfota runt om för första gången i livet!

Lördagens V75-omgång avgörs på Gävletravet. Det är jackpot där det adderas runt 20 miljoner…

Inte lätt att stå emot över Kalmars upplopp!

Linus Eriksson från Travronden Spel delar med sig av omgångens bästa spik, överspelade samt…

20 157 kronor per andel i vinst på satsade 200!

Succé för Daniel “Hulken” Ljunglöf på V64!  Grattis till vinsten! -Tack så mycket, riktigt…

Med värmen kommer formen

Det är varmt i luften och tipsen är stekheta. Det har blivit flera vinster…

Dubbeljackpot!

Solvalla och Åby bjuder på både fina V86-tävlingar och fint väder, så jag skulle…

Har du frågor eller synpunkter, kontakta info@trmedia.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Trav och Galopp. Åldersgräns 18 år.

Vill du ha koll på ditt spelande?
Stödlinjenwww.stodlinjen.se020-819 100
Spelpauswww.spelpaus.se
Spelfrihetenwww.spelfriheten.se

Köpandel är en del av TR Media

Vi sparar data i cookies för din läsarupplevelses skull. Genom att fortsätta använda våra tjänster godkänner du det.

Nej, ge mig mer info